10 Şubat 2013 Pazar

Habersiz gelen misafirlere...


Eminim sizinde bizim gibi çat kapı misafirleriniz çoktur. Eeee çayın yanında mutlaka birşeyler ikram etmek lazım. Ama bu kadar kısa sürede ne yapılır derseniz, işte karşınızda bizim kurtarıcı tariflerimizden "Kekimsi Kabak".

Önce malzemelerimizi sayalım.

2 adet kabak
1 adet havuç
Dereotu
Maydanoz
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
2 su bardağı un

Başlarken temizlemiş olduğunuz maydanoz, dereotu, kabak ve havucu rondoda çekin. Hazırlanan bu karışımı ayrı bir kaba alıp diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur haline gelene kadar karıştırın. (kek hamurundan daha yumuşak olması gerekmektedir) İster fırın tepsisine istersenizde bizim gibi ufak kek kalıplarına koyarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 10 dakikalık pişirme sürecinden sonra kekimsi kabaklarınız hazır.

Umarız çat kapı gelen misafirleriniz beğenir.
Afiyet olsun :)

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder