12 Şubat 2013 Salı

Fırında Kremalı Patates


İster balığınızın yanında ister etinizin yanına... Yani alternatifi çok :) Bu tarifi yaptıktan sonra bir daha vazgeçemeyeceksiniz bize güvenin :)



Malzemeler:

- 125 gr. patates
- 500 ml. krema
- 3 4 diş hafifçe ezilmiş sarımsak
- 5 6 dal taze kekik
- 50 gr. parmesan peyniri

Hazırlanışı:

Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Patatesleri soyup mümkün olduğunca ince dilimleyin krema sarımsak ve taze kekiği orta boy bir sos tenceresine koyun; tuz ve karabiberle tatlandırın. Orta ateşte kaynama noktasına ulaşıncaya kadar ısıtın. Ateşten alıp süzgeçten geçirdikten sonra sıcak kremayı patates dilimleri ile harmanlayın. Orta boy dikdörtgen bir fırın kabında patates dilimlerini kat kat dizin, kalan kremayı patateslerin üzerine gezdirin. Üzerine alüminyum folyo ile kapatıp, patatesler yumuşayıncaya kadar 1 saat fırınlayın. Bu aşamada folyoyu üzerinden alarak toz parmesan peynirini serpin. Kremalı patatesi, üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika daha fırınlayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder