28 Ocak 2013 Pazartesi

Hmmmm Tiramisu

Geçen hafta cuma günü doğum günü münasebeti ile klasik yemeğimizi Paper Moon'da yedik. İtalyan mutfağı denince akla gelen pizza ve makarnaları iyi yapan birçok İtalyan restoranı bulabilirsiniz fakat Paper Moon bu yemekler dışında et yemeklerini değişik tatlar ile birlikte sunduğu için kesinlikle gitmeniz gereken mekanlar arasında. Özellikle safranlı risotto yanında dana incik sizi sizden alabilir :) Fiyatları ortalamanın üzerinde olsa da, özel günlerde böyle keyifli bir yemeği kendinize hediye edebilirsiniz. Hatta bir gecelik bütün diyet listelerini unutup, bizce İstanbul'un en lezzetli Tiramisu'sunu yiyebilirsiniz. Sizinle bu muhteşem Tiramisu'nun resmini paylaşmak istedik.Hatırlatmak isteriz ki öncesi ve sonrası arasında yalnızca 45 saniyelik bir zaman dilimi var :)






Resimden sonra iştahınız kabardıysa size hemen bize özel Tiramisu tarifimizi verelim.
Paper Moon'daki kadar olmasa da çok lezzetli olacağını garanti edebiliriz.

Malzemeler:
2 çorba kaşığı nescafe
2 çorba kaşığı toz şeker
1 adet hazır kakaolu pasta keki ( bu keki evde yapmak isterseniz şekeri azaltılmış, kabartma tozu eklenmemiş kakaolu kek de hazırlayabilirsiniz)
Yarım litre süt
1 adet yumurta
3 kahve fincanı un
1 paket labne peyniri

Hazırlanışı:
Nescafe ve 2 çorba kaşığı şekeri bir fincan sıcak su ile iyice karıştırıyoruz.
Pasta kekini enlemesine iki eşit parçaya böldükten sonra hazırladığımız karışım ile ıslatıyoruz.
Bir yandan belirtilen miktardaki un ,şeker , süt ve yumurtayı koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Koyu kıvamını aldıktan sonra labne peynirini ekleyip, iyice eriyene kadar karıştırıyoruz.
Hazırlanan karışım ılık hale geldiğinde önce yarısını iki pasta kekinin arasına diğer yarısını da pasta kekinin tamamının üzerine döküyoruz. Genelde üzeri nescafe ile süslenen Tiramisu'yu biz kakao ile süsleyerek farklı bir lezzet yakalıyoruz.

1 saat soğuma sürecinden sonra oturup bir güzel yiyoruz =)
Afiyet olsun..

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder