31 Ocak 2013 Perşembe
Anne eli değmiş tavuk suyu
Daha öncede dediğimiz gibi aldığımız,yediğimiz ürünlerin doğal olmasına dikkat ediyoruz.Fakat malesef hazır ürünlerde bu doğallığı bulmak mümkün değil.Oğlumun (Ceren) ek gıdalara geçtiği bugünlerde ev yapımı tavuk suyumuzu sizinle paylaşalım, sadece anneler değil herkes faydalansın dedik.
Kim uğraşıcak demeyin.Lezzetini tadınca her yemeğinize mutlaka koyacaksınız.
Önce malzemelerimizi sayalım.
7 parça tavuk (but olması işlemin dewamı için tercihimizdir)
2 adet patates
2 adet havuç
3 adet kereviz sapı
1 adet soğan
4 adet Defne yaprağı
Taze kekik
Tane karabiber
Tane kırmızı biber
Tuz
Hazırlanışı:
Temiz bir tülbentin içine karabiber,kırmızı biber,defne yaprağı ve kereviz saplarını koyup bohça haline getirin.Diğer malzemeleri ise yıkadıktan sonra bir tencereye koyun ve malzemelerin üzerini bir iki parmak geçinceye kadar su ilave edin.HAzırlamış olduğunuz baharatnbohçasını da içine attıktan sonra 1,5-2 saat kaynatın.(düdüklü tencere kullanırsanız 1 saat kaynatmanız yeterli olacaktır.)
Malzemelerimiz iyice kaynadıktan sonra 1-2 dal taze kekiği karışımın içerisinde gezdirin.Böylelikle tavuk suyunda güzzel bir aramo bırakacaktır. Su ılındıktan sonra güzelce süzüp duru bir tavuk suyu elde edin.(Baharatları bohça halinde koymamızın sebebi kaynama esnasında ufalanıp tavuk suyunun pürüzsüzlüğünü bozmasıdır.)
Hazırlamış olduğunuz tavuk suyunu buz kalıplarına koyup dolanınızda saklayabilir,dilediğiniz zaman hem çocuklarınızın hemde kendi yemeklerinize işave edebilirsiniz.Eğer diyette değilseniz tereyağlı pilav yaparkende kullanırsanız mükemmel olur;)
Peki kalan tavukları ne yapıcaz derseniz; içindeki malzeler sayesinde mükemmel bir aramoya kabuşan tabukların üzerine bir fırça yardımı ila yağ sürüp fırnlayın.Piştikten sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperseniz akşam yemeğiniz hazır.Yanına daha önce tarifini verdiğimiz salatadan yapmayı unutmayın.
Et suyu mu? Yakında :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder